Domov > O podjetju >

O podjetju

Kontakt

TIK d.o.o.,
proizvodnja medicinskih pripomočkov
60 let
tradicije

Zgodovina

TIK tovarno igel Kobarid je ustanovil Okrajni ljudski odbor Tolmin dne 14. februarja 1951.

Stroji za izdelavo igel za šivalne stroje so bili prvotno namenjeni za tovarno v Ljubljani. Po priključitvi Primorske k Jugoslaviji je bilo najprej predvideno, da se jih postavi v Sežani in končno v Kobaridu. Povsem po naključju je bila sprejeta odločitev, da bo podjetje za proizvodnjo igel v prazni baraki vojašnice v Kobaridu. Ta je stala na mestu, kjer danes stoji prenovljena stavba tehnologije in vzdrževanja podjetja TIK.

Kraj brez industrijske tradicije in kadrov, a z velikim zaledjem delovne sile, je proslavljal otvoritev v upanju po nadaljnjem razvoju in povečanju zaposlitvenih možnosti.

Podjetje je v času od ustanovitve in do danes preživelo vzpone in padce. Z njegovo pomočjo je lokalno okolje razvilo bogato industrijsko znanje. V vsem tem času pa je ostal pomemben zaposlovalec prebivalcev Kobarida in njegove okolice.

Akt o ustanovitvi TIK d.o.o.

Zavezanost kakovosti in standardi

Kakovost je glavni element poslovanja družbe v vseh pogledih in procesih. Zavezanost kakovosti je osnovna usmeritev in najpomembnejša vrednota podjetja. Za uspešno upravljanje kakovosti, je v podjetju vzpostavljen sistem vodenja kakovosti po standardu ISO 13485:2016 in veljavne zakonodaje.

Temeljna načela politike kakovosti