Domov > O podjetju >

O podjetju

Kontakt

TIK d.o.o.,
proizvodnja medicinskih pripomočkov

  • Goriška cesta 5b, 5222 Kobarid, Slovenija

  • +386 (0)5 389 07 00

  • info@tik.si

60 let
tradicije

Zgodovina

TIK tovarno igel Kobarid je ustanovil Okrajni ljudski odbor Tolmin dne 14. februarja 1951.

Stroji za izdelavo igel za šivalne stroje so bili prvotno namenjeni za tovarno v Ljubljani. Po priključitvi Primorske k Jugoslaviji je bilo najprej predvideno, da se jih postavi v Sežani in končno v Kobaridu. Povsem po naključju je bila sprejeta odločitev, da bo podjetje za proizvodnjo igel v prazni baraki vojašnice v Kobaridu. Ta je stala na mestu, kjer danes stoji prenovljena stavba tehnologije in vzdrževanja podjetja TIK.

Kraj brez industrijske tradicije in kadrov, a z velikim zaledjem delovne sile, je proslavljal otvoritev v upanju po nadaljnjem razvoju in povečanju zaposlitvenih možnosti.

Podjetje je v času od ustanovitve in do danes preživelo vzpone in padce. Z njegovo pomočjo je lokalno okolje razvilo bogato industrijsko znanje. V vsem tem času pa je ostal pomemben zaposlovalec prebivalcev Kobarida in njegove okolice.

Akt o ustanovitvi TIK d.o.o.

Zavezanost kakovosti in standardi

Kakovost je glavni element poslovanja družbe v vseh pogledih in procesih. Zavezanost kakovosti je osnovna usmeritev in najpomembnejša vrednota podjetja. Za uspešno upravljanje kakovosti, je v podjetju vzpostavljen sistem vodenja kakovosti po standardu ISO 13485:2016 in veljavne zakonodaje.