Domov > Novice

Družbeno odgovoren delodajalec

13. December 2021

Z veseljem sporočamo, da smo se s pridobitvijo Pristopnega certifikata pridružili skupini Družbeno odgovornih delodajalcev.

V TIK-u imamo tako starejše sodelavce, z neprecenljivi izkušnjami in znanji, prihajajo pa tudi mladi, z novo energijo, drugačnimi znanji in razumevanji, zato smo v začetku pridobitve certifikata usmerili svoja prizadevanja v področje medgeneracijskega sodelovanja. Certifikat Družbeno odgovoren delodajalec nam vsem daje priznanje za dosedanje delo ter vzpodbudo in motivacijo za izvedbo vseh načrtovanih aktivnosti v prihodnje, s ciljem biti postati še boljši, delovati kot družbeno odgovoren delodajalec na vseh področjih delovanja, s poudarkom na odnosu do zaposlenih.

Preberi več ...

 

Z veseljem sporočamo, da smo se s pridobitvijo Pristopnega certifikata pridružili skupini Družbeno odgovornih delodajalcev.

Predstavitev goriških podjetij

26. October 2021

V okviru nacionalnega sistema SPOT (Slovenska poslovna točka), ki zajema inserte (turistične, podjetniške, gospodarske) posameznih območij iz celotne Goriške statistične regije (vseh 13 občin),je v prezentaciji zajet tudi del našega posredovanega promocijskega gradiva, t.j. proizvodnje katetrov.

https://www.youtube.com/watch?v=65vpeoElrvc

Preberi več ...

 

Goriška regija poslovnih priložnosti in visoke kakovosti življenja..

KMN Oplast tudi letos s TIKovo podporo

04. October 2021

V TIKu verjamemo, da na mladih svet stoji. Verjamemo, da je gibanje vir zdravja, zdravje pa naša največja vrednota. In verjamemo, da je v mladih nogometaših kobariškega nogometnega kluba KMN OPLAST Kobarid velik potencial. Zato smo se odločili, da tudi to sezono podpremo klub in skupaj peljemo uspešno zgodbo naprej.

#...

Preberi več ...

 

KMN Oplast tudi letos s TIKovo podporo

Se vidimo na sejmu Medica 2021!

28. September 2021

Vabimo vas, da nas obiščete na letošnjem sejmu MEDICA Düsseldorf/Nemčija, ki bo potekal od 15. do 18. 11. 2021, kjer ponovno razstavljamo svoje izdelke v Hali 6, razstavni prostor D75. Veseli bomo vašega obiska zato vljudno vabljeni!

Preberi več ...

 

Veseli bomo vašega obiska zato vljudno vabljeni!

V podjetju TIK d.o.o. nagrajeni s platinasto bonitetno odličnostjo

28. September 2021

Podjetje TIK d.o.o. se je zaradi odličnega poslovnega poslovanja pred nedavnim pridružilo skupini najbolj prestižnih podjetij v Sloveniji. Pridobilo je Bisnode Platinasto bonitetno odličnost AAA, ki ga mednarodna analitična hiša Dun&Bradstreet podeljuje na mednarodni ravni. S pridobitvijo omenjenega certifikata se je podjetje TIK d.o.o. znašla v družbi poslovno najuspešnejših in zanesljivejših podjetij v najboljši plačilni kondiciji, kjer je sicer zgolj 3,7% slovenskih podjetij.Pridobijo jo podjetja, ki imajo najvišjo bonitetno odličnost.

Skrb za transparentno in zgledno poslovanje, zadovoljstvo vseh vpletenih v delovni proces ter doseganje izjemnih poslovnih rezultatov so osnovni kriteriji za pridobitev omenjenega certifikata.

Kot je povedala direktorica Petra Borovinšek: “Naši rezultati so plod večletnega zavzetega dela celotne ekipe. Zavedamo se, da je samo najboljše opravljeno delo dovolj dobro, zato imamo res visoke standarde in pričakovanja. Naši cilji so nenehni razvoj zaposlenih, skrb za kupce in bi...

Preberi več ...

 

V podjetju TIK d.o.o. nagrajeni s platinasto bonitetno odličnostjo

Večje udobje zagotovijo TIK-ovi urinski katetri greencath® z gladkimi poliranimi luknjami

24. September 2021

V Oktobrski izdaji revije Paraplegik, si preberite več o edinstveni tehnologiji gladkih poliranih lukenj, ki jih uporablja TIK v svoji liniji katetrov greencath® in poglejte kako so se naši katetri odrezali v primerjavi s konkurenco.😏🏆

Rob poliranih lukenj je zaobljen, zato le-te 𝐛𝐢𝐬𝐭𝐯𝐞𝐧𝐨 𝐳𝐦𝐚𝐧𝐣š𝐚𝐣𝐨 𝐦𝐨ž𝐧𝐨𝐬𝐭 𝐩𝐨š𝐤𝐨𝐝𝐛 𝐬𝐞č𝐧𝐢𝐜𝐞, 𝐤𝐚𝐫 𝐨𝐦𝐨𝐠𝐨č𝐚 𝐮𝐝𝐨𝐛𝐧𝐞𝐣š𝐨 𝐤𝐚𝐭𝐞𝐭𝐞𝐫𝐢𝐳𝐚𝐜𝐢𝐣𝐨 𝐳 𝐦𝐚𝐧𝐣 𝐭𝐫𝐞𝐧𝐣𝐚.

TIK -Znanje za življenje že od 1951

#tik #tikkobarid #madeinslo #poliraneluknje #greencath #urology #urethralcatheters

Preberi več ...

 

Rob poliranih lukenj je zaobljen, zato le-te bistveno zmanjšajo možnost poškodb sečnice, kar omogoča udobnejšo kateterizacijo z manj trenja.

Bronasto priznanje za naš čisti prostor

23. September 2021

Koprska, postojnska in novogoriška regionalna gospodarska zbornica so v ponedeljek 20.09.2021 na skupni prireditvi v Hitovi Perli podelile priznanja najboljšim inovatorjem iz vseh treh regij. Na razpisu vseh treh zbornic je sodelovalo več kot 180 inovatorjev s 45 inovacijami. Na slavnostni podelitvi, ki je prvič potekala za vse tri regionalne zbornice skupaj, so podelili devet zlatih, 14 srebrnih in 17 bronastih priznanj ter pet priznanj za prispevek na področju inovativnosti. Na razpis za Regijske inovacije Gospodarske Zbornice Slovenije pa je TIK v letošnjem letu oddal prijavo za inovacijo Izgradnja in kvalifikacija novega čistega prostora – Rumena soba. Naša prijavljena inovacija je prejela BRONASTO priznanje, kar pomeni, da smo sedaj prejemniki vseh priznanj (poleg prvega, srebrnega in drugega, zlatega, letos še bronasto priznanje). Iskrene čestitke in velik poklon tudi ostalim prejemnikom priznanj. Foto: Mateja Pelikan

Preberi več ...

 

Naša prijavljena inovacija je prejela BRONASTO priznanje za inovacijo Izgradnja in kvalifikacija novega čistega prostora – Rumena soba.

16th Virtual Congress of European Forum for Research

22. September 2021

Vabljeni na 16. Congress of European Forum for Research in Rehabilitation v organizaciji Evropskega foruma za raziskovanje in rehabilitacijo ter Univerzitetnega inštituta za rehabilitacijo.

Pridruži sem nam v četrtek ob 10:30, kjer bo sodelavka Anita Stojanović Pevc imela predstavitev z naslovom 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐦𝐢𝐭𝐭𝐞𝐧𝐭 𝐜𝐚𝐭𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐢𝐳𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐢𝐧𝐧𝐨𝐯𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐜𝐨𝐚𝐭𝐞𝐝 𝐠𝐫𝐞𝐞𝐧𝐜𝐚𝐭𝐡 𝐜𝐚𝐭𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐬® 𝐛𝐲 𝐓𝐈𝐊 𝐝.𝐨.𝐨

http://www.efrr2021.si/

Preberi več ...

 

Vabljeni na 16. Congress of European Forum for Research in Rehabilitation

Kolektivni dopust

07. July 2021

‼️ [DOPUST] ‼️ [SUMMER CLOSURE]☀🌊🐚🌊☀
☀KOLEKTIVNI DOPUST - Od 09.08.2021 do 13.08.2021 smo na kolektivnem dopustu. Vrnemo se 16.08.2021. Hvala za razumevanje.

Preberi več ...

 

‼️ [DOPUST] ‼️ [SUMMER CLOSURE]☀🌊🐚🌊☀☀KOLEKTIVNI DOPUST - Od 09.08.2021 do 13.08.2021 smo na kolektivnem dopustu. Vrnemo se 16.08.2021.…

Arab Health 2021 – Zahvala

28. June 2021

Nepozaben teden je za TIKovo ekipo, ki je razstavljala na Arab Health 2021 v Dubaju. Bili smo polni upanja, a vendar malo negotovi, kaj lahko pričakujemo na začetku, saj smo prvič razstavljali na najprestižnejšem zdravstvenem sejmu bližnjega vzhoda. Resničnost je presegla vsa naša pričakovanja, saj je bilo veliko sestankov z distributerji, bolnišnicami in potencialnimi strankami. Najpomembnejši del pa je bila prisrčna dobrodošlica in pozitivna pozornost prebivalcev arabskih emiartov in gostov z vsega bližnjega vzhoda, ki so obiskali naš paviljon. Hvala vsem našim obiskovalcem za njihov dragocen čas, povratne informacije in lepo razpravo. Z veseljem smo se pogovarjali z vami. Upam, da se kmalu vidimo z enakim navdušenjem, ljubeznijo in strastjo za izboljšanje kakovosti življenja.

Preberi več ...

 

Hvala vsem našim obiskovalcem za njihov dragocen čas, povratne informacije in lepo razpravo.

Pridružite se nam na Arab Health 2021!

20. May 2021

Letos bo TIK prvič razstavljal na sejmu Arab Health 2021, ki po potekal virtualno od 23. maja in v živo od 21-24 Junija 2021 v Dubai World Trade Centru. Skupaj z ostalimi slovenskimi podjetji bomo razstavljali pod pokroviteljstvom javne agencije SPIRIT Slovenija, kjer se bomo predstavili z inovativnimi katetri greencath® ter iglo za punkcijo foliklov.
Arab Health je največji zdravstveni in medicinski kongres na Bližnjem vzhodu in tako eden največjih tovrstnih sejmov za lekarniško, kirurško in medicinsko opremo. Kongres Arab Health vsako leto privabi več kot 3,000 razstavljavcev iz 60 držav in več kot 65.000 strokovnjakov s področja zdravstva in medicine iz vsega sveta.
Registriraj se brezplačno in se nam pridruži: https://registration.gesevent.com/survey/2k1hcpv59iz97

Preberi več ...

 

Letos bo TIK prvič razstavljal na sejmu Arab Health 2021, ki po potekal virtualno od 23. maja in…

greencath® katetri tudi v Slovenski para-kolesarski reprezentanci

04. March 2021

Med zadovoljnimi uporabniki naših greencath® katetrov je tudi Anej Doplihar, ki se nam javlja iz Fuertaventure (Kanarski otoki), kjer se mudi na pripravah s Slovensko para-kolesarsko reprezentanco.

Preberi več ...

 

Med zadovoljnimi uporabniki naših greencath® katetrov je tudi Anej Doplihar.

TIK Kobarid – Znanje za življenje že 70 let

15. February 2021

Kobarid, 14. februar 2021 – Družba TIK d.o.o. iz Kobarida danes slavi svojih prvih 70 let, ki so jih zaznamovale številne spremembe. V osmo desetletje vstopa z ambicioznimi koraki in ob veliki podpori novega lastnika. TIK želi postati prepoznaven evropski proizvajalec in razvijalec medicinskih pripomočkov za enkratno uporabo, ki so plod lastnega znanja, razvoja in najmodernejših tehnologij. Jubilejno leto 2021 bodo zaznamovale velike investicije (več kot dva milijona evrov) v avtomatizacijo in digitalizacijo proizvodnje ter drugih procesov, vse z namenom povečevanja produktivnosti in konkurenčnosti družbe.

Na letošnjem, že 18. Dnevu inovativnosti, ki je potekal 30. novembra, je Gospodarska zbornica Slovenije podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in drugih organizacijah. Med prejemniki zlatih priznanj je tudi podjetje TIK d.o.o., ki je nagrado prejelo za svoj edinstven urinski kateter greencath® s hidrofilnim nanosom in vodno vrečko.

TIK-ova družina, ki šteje 146 zaposlenih, že več kot 60 let svoje »Znanje za življenje« vlaga v razvoj in proizvodnjo inovativnih medicinskih pripomočkov za enkratno uporabo. Že zlata regijska nagrada in uvrstitev v nacionalni izbor sta bili za nas velik uspeh, zlata nagrada na najvišji ravni pa dodatna potrditev, da postajamo vedno pomembnejši igralec na evropskem, ne le slovenskem trgu.

V TIK-u se zavedamo, da je, ko gre za zdravje, dovolj dobro le najboljše. Zato skrbno načrtujemo nastajanje izdelkov in pri tem čim bolj upoštevamo potrebe uporabnikov. Tako nam je z lastnimi inovativnimi rešitvami uspelo razviti in na t...

Preberi več ...

 

Na letošnjem, že 18. Dnevu inovativnosti, ki je potekal 30. novembra, je Gospodarska zbornica Slovenije podelila nacionalna priznanja…

Sejem Medica 2020

20. November 2020

Zahvaljujemo se vam za obisk našega virtualnega razstavnega prostora na sejmu Medica 2020, kjer ste lahko videli novosti in rešitve, ki smo jih predstavljali.

Verjamemo, da bomo pogovore s sejma nadaljevali tudi v prihodnje v uspešnem poslovnem sodelovanju.

Vabimo vas, da si še enkrat ogledate našo virtualno stojnico http://virtualevent.tik.si/

Preberi več ...

 

Zahvaljujemo se vam za obisk našega virtualnega razstavnega prostora na sejmu Medica 2020, kjer ste lahko videli novosti…

TIKovi inovatorji tudi letos nagrajeni

23. September 2020

Danes je Severno Primorska gospodarska zbornica podelila nagrade za najboljše inovacije v regiji za leto 2020. Potegovali smo se za nagrado v družbi najimenitnejših podjetij iz naše regije. Popolnoma smo navdušeni in ponosni, da smo osvojili zlato priznanje za naš produkt Inovativni urinski kateter greencath®, in s tem možnost, da s svojo inovacijo predstavimo na nacionalnem izboru, ki poteka v okviru Dneva inovativnosti 2020 pod okriljem Gospodarske zbornice Slovenije. V TIKu se zavedamo, da je, ko gre za zdravje, dovolj dobro le najboljše. Zato skrbno načrtujemo nastajanje izdelkov in pri tem čim bolj upoštevamo potrebe naših uporabnikov. Z uporabo najsodobnejše tehnologije in številnih izkušenj razvoja inovativnih izdelkov za humano medicino se s svojimi rešitvami uvrščamo v sam vrh evropskih proizvajalcev medicinskih pripomočkov za enkratno uporabo. Uporabnikom ponujamo širok nabor katetrov za samokateterizacijo. Vsi izdelki iz linije pod blagovno znamko greencath®, so skrbno in kakovostno oblikovani in v celoti izdelani v našem podjetju. Glavno vodilo pri razvoju naših urinskih katetrov greencath® je bilo olajšati ž...

Preberi več ...

 

Popolnoma smo navdušeni in ponosni, da smo osvojili zlato priznanje za naš produkt Inovativni urinski kateter greencath®, in s tem možnost, da s svojo inovacijo predstavimo na nacionalnem izboru, ki poteka v okviru Dneva inovativnosti 2020 pod okriljem Gospodarske zbornice Slovenije.

MNK Oplast Kobarid tudi z našo podporo

08. September 2020

Vse ljubitelje malega nogometa in športa, ki tudi v letošnji sezoni navijate za KMN Oplast, obveščam, da smo letos tudi v TIKu del njihove športne zgodbe, upam, da tudi uspešne.

Preberi več ...

 

Letos tudi TIK navija in drži pesti za vse ekipe Kluba malega nogometa Opast iz Kobarida. #skupajsmomočnejši

Selitev

08. August 2020

Preberi več ...

 

Kljub kolektivnemu dopustu, se v TIK-u veliko dogaja... #selitev #novčistiprostor #tikkobarid #greencath

Kolektivni dopust 2020

20. July 2020

Od 3.8.2020 do 7.8.2020 smo na kolektivnem dopustu. Vrnemo se 10.08.2020.

Preberi več ...

 

Kolektivni dopust 20202

Največje društvo Zveze ponovno vodi Mirjam Kanalec

30. June 2020

Krmilo Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine bo v mandatnem obdobju 2020-2024 ponovno v rokah Mirjam Kanalec, podpredsednica društva pa ostaja Mojca Burger. Na volilnem zboru članv je bila prisotna tudi predstavnica TIK-a, ki jim je predstavila hidrofilne katetre greencath®.

Preberi več ...

 

Krmilo Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine bo v mandatnem obdobju 2020-2024 ponovno v rokah Mirjam Kanalec.

Sodelovanje z Društvom paraplegikov Podravja

17. June 2020

V sodelovanju z Društvom Paraplegikov Podravja smo na njihovo kombinirano vozilo za prevoz članov namestili logotip blagovne znamke greencath®.

Preberi več ...

 

V sodelovanju z Društvom Paraplegikov Podravja smo na njihovo kombinirano vozilo za prevoz članov namestili logotip blagovne znamke…

greencath® v glasilu Paraplegik

12. June 2020

Naš najnovejši izdelek - katetri greencath®, so inovativni in bolniku prijazni katetri, razviti z naprednim tehnološkim procesom ter posebno formulo hidrofilnega nanosa. Njihova uporaba je zaradi številnih zdravstvenih in z udobjem povezanih prednosti, ki jih izdelek ponuja uporabniku, postala zlati standard v večini evropskih držav. Zato je prav da so tudi vaša prva izbira. Preberite si več o naših katetrih v Marčevski izdaji glasila Paraplegik (ZPS).

Preberi več ...

 

TIK d.o.o z uporabo najsodobnejše tehnologije in številnih izkušenj razvija inovativne izdelke za humano medicino ter se s svojimi rešitvami uvršča v sam vrh evropskih proizvajalcev.

Zahvaljujemo se Občini Kobarid za donirane maske!

06. April 2020

TIK d.o.o. se iskreno zahvaljuje Občini Kobarid, predvsem županu Marku Matajurcu, podžupanu Marku Miklaviču in poveljniku Civilne zaščite Občine Kobarid Aleksandru Vončini za donacijo zaščitnih mask, ki nam bodo omogočale nemoteno delovanje naše proizvodnje medicinskih pripomočkov tudi v prihodnje.

Preberi več ...

 

Iskrena hvala!

Iskrena hvala Shanghai Berpu Medical Co., Ltd.

27. March 2020

Ko te dolgoletni poslovni partner preseneti z donacijo 1.000 zaščitnih mask… Iskrena hvala Shanghai Berpu Medical Co., Ltd.

Preberi več ...

 

Iskrena hvala Shanghai Berpu Medical Co., Ltd.

Sproščen vikend v Postojnski Jami

02. March 2020

Zadnjo februarsko soboto smo TIKovci preživeli na sproščujočem izletu v Postojni. Postojnska jama je najbolj obiskana in najbolj veličastna jama v Sloveniji, po mnenju večine pa tudi ena izmed najlepših jam na svetu. Najprej smo se v svetovno znano jamo podali z vlakom, kjer se prepletajo podzemni kraški rovi in galerije. Postojnska jama je edina kraška jama z jamsko železnico, ki na ogled kapnikov in drugih stvaritev vode vozi že 140 let. Del ogleda magične jame smo si ogledali tudi peš, po lepo urejenih in nezahtevnih poteh. Skoznjo teče reka Pivka, ki notranjost jame oblikuje že skoraj dva milijona let. V uro in pol trajajočem vodenem ogledu smo spoznali vse najpomembnejše kraške posebnosti: največji, kar 5 metrov visok, kapnik Briljant, najstarejši podzemni poštni urad na svetu in najslavnejšo podzemno žival – človeško ribico. Nedaleč od Postojnske jame, smo si ogledali tudi Predjamski grad - največji jamski grad na svetu. Že več kot 800 let stoji v skalni steni, 123 metrov visoko. S skrivnostnimi podzemnimi rovi je povezan z jamo pod njim. Dodobra smo si ogledali grad, ki je v 15. stoletju nudil pribežališče legendarnemu lastniku Erazmu ...

Preberi več ...

 

Zadnjo februarsko soboto smo TIKovci preživeli na sproščujočem izletu v Postojni.

Vesel božič in srečno novo leto 2020!

20. December 2019

Konec leta je čas, ko se ozremo na prehojeno pot in opravljeno delo, postavimo si nove cilje za prihodnost in si zaželimo vse dobro. Spoštovani sodelavci in poslovni partnerji, vse naše sedanje in bodoče stranke, zahvaljujemo se vam za zaupanje in prijetno sodelovanje. Naj bodo Vaši praznični dnevi lepi in mirni. Preživite jih s tistimi, ki jih imate najrajši. Veselimo se že novih izzivov in dogodkov, ki jih za nas pripravlja leto 2020.

Preberi več ...

 

Vesel božič in srečno novo leto 2020!

60 let znanja za življenje v TIK d.o.o. obeležili z otvoritvijo novega ‘čistega prostora’

29. November 2019

TIK iz Kobarida je bil ustanovljen leta 1951 kot podjetje za izdelavo šivalnih igel. Leta 1959 so začeli proizvajati injekcijske igle za večkratno uporabo, zato letos obeležujejo 60 let proizvodnje medicinskih pripomočkov. Na podlagi šestdesetletnih izkušenj se je podjetje usmerilo v raziskave in razvoj ter specializiralo svoj proizvodni program v uporabnikom prijazne izdelke za humano medicino in veterino. Poleg proizvodnega želijo namreč postati tudi predvsem razvojno podjetje, ki ponuja tehnološko napredne izdelke z visoko dodano vrednostjo, vse ob upoštevanju zaostrenih zahtev nove evropske direktive MDR, ki bo stopila v veljavo maja 2020. Kot je povedala direktorica Petra Borovinšek, družba TIK v zadnjih letih pospešeno investira v modernizacijo lastne proizvodnje: "V zadnjih treh letih smo za to namenili več kot tri milijone evrov. V letošnjem poslovnem letu k temu dodajamo še več kot 1,5 milijona evrov za izdelavo novega, dodatnega čistega prostora ter dodatne linije za omakanje katetrov, ki bo pričela z delovanjem v letu 2020. Čista soba za nas pomeni boljšo organizacijo proizvodnje in racionalizacijo proizvodnih procesov." Čisti prostori so v p...

Preberi več ...

 

Družba TIK d.o.o. iz Kobarida je danes na prednovoletnem srečanju obeležila 60. obletnico proizvodnje prvih medicinskih pripomočkov.

60 let družbe TIK d.o.o. – kje smo in kam gremo

05. September 2019

Konec leta bomo v družbi TIK d.o.o. praznovali že 60 let proizvodnje raznovrstnih medicinskih pripomočkov za enkratno uporabo. Šestdeseto leto poslovanja zaznamujejo pomembni mejniki, s katerimi uresničujemo vizijo postati prepoznaven evropski proizvajalec in razvijalec medicinskih pripomočkov za enkratno uporabo. Trenutno je naš glavni cilj čim bolj optimizirati poslovanje družbe z namenom zagotoviti konkurenčnost družbe na slovenskem, evropskem in širšem trgu. Predstaviti vam želimo predvsem dva pomembna mejnika, ki bosta ključna pri doseganju tega cilja in uresničevanju naše vizije. Zelo ponosni smo, da se je v letu 2019 zaključila konsolidacija lastništva družbe v okviru ugledne slovenske skupine Postojnska jama, z družbo Postojnska jama d.d. in Marjanom Batageljem na čelu. Konsolidacija lastništva bo nedvomno prispevala k učinkovitejšemu korporativnemu upravljanju in posledično uspešnejšemu poslovanju družbe. Novi lastnik nas aktivno podpira pri zastavljanju in doseganju ambicioznih ciljev ter uresničevanju naše vizije, da postanemo pomemben akter na evropskem trgu. Na podlagi šestdeset letnih izkušenj v poslovanju pa je...

Preberi več ...

 

Družba v zadnjih letih pospešeno investira v modernizacijo lastne proizvodnje. V zadnjih treh letih smo za to namenili več kot 3 milijone evrov.

Vseslovensko srečanje na Vranskem

14. June 2019

Paraplegiki in tetraplegiki iz vseh devetih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije so se 15. junija zbrali na tretjem vseslovenskem srečanju na Vranskem. Ponosni sponzor dogodka pa je bil TIK d.o.o..! Osrednje srečanje so pripravili v večnamenski dvorani Vrana, kjer je povezovalec kulturnega programa Aleš Sečnik (član DP ljubljanske pokrajine) ob okroglem in častitljivem jubileju pripomnil: »Danes smo zbrani ob okrogli obletnici, ki v svojih petih desetletjih nosi celo vrsto zgodb, takih in drugačnih spominov, uspehov, pa tudi kak siv utrinek, ki v soju praznovanja izgublja pomen. Prav je tako!» Predsednik Zveze Dane Kastelic je v pozdravnem nagovoru omenil, da je Zveza Paraplegikov Slovenije ena izmed najustvarjalnejših in uspešnih reprezentativnih invalidskih organizacij v Sloveniji in da imajo paraplegiki v razvojni strategiji invalidskega varstva uspešno in zgledno prakso, ki jo skupaj z devetimi lokalnimi društvi uresničujejo na državni in lokalni ravni. Vseslovensko srečanje sta s plesno točko popestrila paraplesalec Nino Batagelj (član DP ljubljanske pokrajine) in soplesalka Sara Štirn, obogatila pa plesna skupina Folklornega društva ...

Preberi več ...

 

Paraplegiki in tetraplegiki iz vseh devetih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije so se 15. junija zbrali na tretjem vseslovenskem srečanju na Vranskem. Ponosni sponzor dogodka pa je bil TIK d.o.o..!

Parawing 2019

02. June 2019

Motoristi z zlatimi srci in krili v spomin Janiju Trdini. TIK Kobarid je bil ponosni sponzor že osmega srečanje z Gold Wing motoristi, ki sta ga organizirala Združenje Gold Wing Slovenija in Društvo paraplegikov Gorenjske, je bilo posvečeno glavnemu pobudniku in organizatorju motorističnih izletov in članu Društva paraplegikov Gorenjske Janiju Trdini. Na prvo junijsko soboto jih je v Kranju pričakalo hladno in oblačno vreme. Pred sedežem Društva so se začeli zbirati člani pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije, motoristi na Honda Goldwing motorjih pa so poleg dobre volje in tradicionalnih trojanskih krofov pripeljali tudi sonce. Zbrane motoriste, člane društev in krajane Krajevne skupnosti Bratov Smuk je nagovorila predsednica Manja Zorko, pozdravil pa jih je tudi podžupan Mestne občine Kranj Robert Nograšek. Predsednik Društva Peter Robnik se je zahvalil motoristom Združenja GWS za nas tako adrenalinsko izkušnjo, kot tudi za finančno donacijo, ki so jo letos namenili Janijevi družini. Na kratko je opisal potek dogodka, nato pa besedo predal predsedniku Združenja GWS Jožetu Planincu. Po kratki predstavitvi njihovega poslanstva je zbrana sreds...

Preberi več ...

 

Parawing 2019 – motoristi z zlatimi srci in krili v spomin Janiju Trdini

»Klobasarjenje« v Kobaridu

29. May 2019

Tradicionalno »Klobasarjenje« je letos potekalo v Kobaridu, kjer sta TIK Kobarid in Drustvo paraplegikov severne Primorske, kljub slabemu vremenu izpeljala srečanje, kjer smo združili prijetno s koristnim. Pozdravila nas je direktorica Petra Borovinšek, nato pa je sledila kratka predstavitev linije, kjer izdelujemo katetre greencath® in vodno vrečko. Po predstavitvi so se kolesarji kljub ne ravno obetavni napovedi odpravili na začrtano pot proti Tolminu. Čeprav jim je dež kaj kmalu prekrižal načrte, so se dobre volje vrnili nazaj, kjer smo srečanje zaključili z dobro pijačo in še boljšo družbo.

Preberi več ...

 

#tik #greencath #urinskikatetri #parakolesar #sportinvalidov

Predstavitev nove linije katetrov greencath® v Pacugu

14. May 2019

Tudi letos smo se odločili za sodelovanje z DOM Paraplegikov PACUG, ki predstavlja središče zdravja in počitnic Zveze paraplegikov Slovenije, v katerem za svoje člane opravljajo obnovitvene skupinske rehabilitacije na katerih bo Tik Kobarid predstavljal linijo katetrov greencath. Vabljeni na naslednja srečanja z nami, ki bodo: - 22.5.2019 - 5.6.2019 - 19.6.2019 - 3.7.2019 - 17.7.2019 - 31.7.2019 - 14.8.2019 - 28.8.2019 - 11.9.2019 - 25.9.2019 - 9.10.2019 Katetri bodo na voljo vsakemu uporabniku v sobi za rehabilitacijo in na recepciji.

Preberi več ...

 

Tudi letos smo se odločili za sodelovanje z DOM Paraplegikov PACUG, ki predstavlja središče zdravja in počitnic Zveze paraplegikov Slovenije. Vabljeni na naslednja srečanja z nami

Povzetek informacij s slovenskega trga za Urinske katetre

29. October 2018

V petek, 12.10.2018 se je v dopoldanskih urah v podjetju odvijal ekipni sestanek med službami. Sestanka so se udeležili sodelavci iz služb tehnologije, kontrole in direktorica, ter naš zunanji sodelavec, zadolžen za pospeševanje prodaje greencath® izdelkov na slovenskem trgu. Ključen namen sestanka je bila izmenjava informacij o novih greencath® katetrih. Gospod Starič je s svojega področja predstavil informacije, povzete na osnovi njegovih rednih obiskov po trgu, s seboj prinesel tudi konkurenčne proizvode, ki se trenutno ponujajo na slovenskem trgu. Vse prejete informacije se je analiziralo in nekatere od predalo v nadaljnjo obdelavo z namenom, da znamo odgovoriti na vprašanja uporabnikov in sami sebi, kje so še priložnosti in kaj, ter kako še izboljšati in prispevati k odličnosti izdelkov greencath®.

Preberi več ...

 

Lahko smo ponosni na naš izdelek greencath®, ki se odlikuje v kakovosti hidrofilnega nanosa in izpolnjuje njegovo poslanstvo – je prijazen do uporabnikov in jim izboljšuje njihovo kakovost življenja.

TIK v glasilu Paraplegik

23. October 2018

Naš najnovejši izdelek - katetri greencath®, so inovativni in bolniku prijazni katetri, razviti z naprednim tehnološkim procesom ter posebno formulo hidrofilnega nanosa. Njihova uporaba je zaradi številnih zdravstvenih in z udobjem povezanih prednosti, ki jih izdelek ponuja uporabniku, postala zlati standard v večini evropskih držav. Zato je prav da so tudi vaša prva izbira. Preberite si več o naših katetrih v Oktobrski izdaji glasila Paraplegik (ZPS).

Preberi več ...

 

TIK d.o.o z uporabo najsodobnejše tehnologije in številnih izkušenj razvija inovativne izdelke zahumano medicino ter se s svojimi rešitvami uvršča v sam vrh evropskih proizvajalcev.

28. MKÖ konferenca v Linzu

22. October 2018

Letos je omenjena konferenca potekala med 12. in 13.10.2018 v mestu Linz, kjer so se tradicionalno srečali zdravniki, fizioterapevti, farmacevti, medicinske sestre, babice in drugi strokovnjaki s področja s področja urologije. Na kongresu so potekala strokovna predavanja različnih strokovnjakov, kot tudi aktivna izmenjava izkušenj, znanj in novosti z omenjenega področja med udeleženci. Med samim kongresom je vzporedno potekala tudi predstavitev različnih ponudnikov medicinskih pripomočkov strokovni javnosti, kateri se uporabljajo pri težavah z inkontinenco. Predstavitev izdelkov strokovni javnosti je eden izmed prvih korakov k uspešnemu vstopu na trg z novim izdelkom. To je bil tudi glavni namen razstavljanja TIK-ovega novega poslovnega partnerja GEORG EGGER & Co GmbH, kateri je uspešno predstavljal izdelke iz linije greencath® s poudarkom na liniji izdelkov greencath SOFT® – urinskih katetrov s hidrofilnim nanosom ter mehko konico. Na predstavitev greencath® izdelkov so se vsi odzvali pozitivno, tako da se nadejamo uspešnega razvoja greencath® blagovne znamke na Avstrijskem trgu.

Preberi več ...

 

MKÖ je vsakoletna konferenca, katera je organizirana pod okriljem "Združenja zdravstvenih delavcev na področju incontinence Avstrija”- Medizinischen Kontinenzgesellschaft Österreich (MKÖ).

V TIKu obnovili znanje o načinih sterilizacije medicinskih izdelkov

22. August 2018

Zaradi zahtev po vse večji konkurenčni sposobnosti in dodani vrednosti ter uspešnosti podjetij, izobraženi in usposobljeni zaposleni predstavljajo vse večji kapital podjetij. Zato tudi v podjetju TIK d.o.o skrbimo, da so naši zaposleni vedno seznanjeni z najnovejšimi smernicami v stroki. Na izobraževanju smo poudarili različne načine sterilizacije medicinskih izdelkov: EO, E-beam, Gama, X-ray, glede na ISO 11135, ISO 11137, ISO 11138 in druge standarde, ki so direktno povezani s sterilizacijo in obravnavajo postopke od validacije do rutinske sterilizacije, pakiranja izdelkov ter dokazovanja sterilnosti. Namen sterilizacije je izvajati postopek, ki je preverjen in nadzorovan ter zagotavlja material brez prisotnosti živih mikroorganizmov za uporabo pri pacientih, kadar omenjeni material pride v stik s sterilnimi področji telesa ali krvnim obtokom. Cilj sterilizacije je preprečiti prenos z okuženimi inštrumenti, opremo in pripomočki za večkratno uporabo. Postopki in aparature, ki se uporabljajo, morajo imeti ustrezne lastnosti, ki zagotavljajo učinkovanje mikroorganizmov, vse faze dela morajo biti določene in redno nadzorovanje. Pred sterilizacijskim procesom je z...

Preberi več ...

 

Konec meseca Julija smo v podjetju TIK d.o.o organizirali celodnevno izobraževanje zaposlenih, na katerem so se seznanili s podrobnostmi nekaterih najbolj pomembnih procesov skozi katere gredo izdelki.

Humanitarno medicinska odprava Madagaskar maj 2018

09. July 2018

TIK svoje poslanstvo širi na Madagaskar
Študenti medicine, ki ob izobraževanju samoiniciativno zbirajo denar in odpotujejo v nerazvite tropske države ter nudijo zdravniško pomoč tamkajšnjim prebivalcem, so v svetu redki. Pri nas pa imajo medicinske odprave v Afriko dolgo tradicijo, študenti se jih z veseljem udeležijo, saj si tako kljub trdemu delu, ki ga tam v treh mesecih opravijo, pridobijo neprecenljive izkušnje.

V eni od letošnjih humanitarno-medicinskih odprav se pod okriljem Sekcije za tropsko in potovalno medicino pri Slovenskem zdravniškem društvu odpravljajo študentje Medicinske fakultete v Ljubljani, Karmen Zrnec, Lara Petrič, Aljaž Bajc, Loreta Jerič in Timotej Brecelj. V vasi Matanga na Madagaskarju bodo preživeli tri mesece – od avgusta do oktobra 2018.

Tudi v TIK-u vsako leto pomagamo
Projekt zahteva visoke organizacijske stroške, ki jih študenti sami ne zmorejo kriti. Odprava je v celoti odvisna od pridobljenih donatorskih sredstev, ki bodo omogočila preskrbo z zdravili, sanitarnim materialom, prevoz in bivanje članov na obiskanem področju...

Preberi več ...

 

Sponzorstva in donacije ključno prispevajo k ugledu podjetja in njegovih blagovnih znamk, zato bo TIK strategijo družbeno odgovornega podjetja izvajala tudi v prihodnje.

TIK se je udeležil kongresa ESHRE, v Barceloni 1. do 4. julija 2018

01. July 2018

ESHRE je Evropsko združenje za humano reprodukcijo in embriologijo (European Society of Human Reproduction and Embriologfy – ESHRE) in je največje strokovno združenje reproduktivne medicine na svetu. Danes šteje čez 10 000 članov iz vseh evropskih držav. Njihova glavna naloga je, da spodbuja razvoj znanosti in klinične prakse v reproduktivni medicini in embriologiji za zdravljenje neplodnosti s postopki oploditve z biomedicinsko pomočjo (OBMP). ESHRE vsako leto organizira letni kongres v eni od evropskih prestolnic, ki je namenjen tako strokovni javnosti kot industriji, ki predstavlja najsodobnejše tehnologije in proizvode iz področja OBMP. Tokratno letošnje že 34. letno srečanje ESHRE se je odvijalo v Barceloni, od 1. do 4. julija 2018. V času kongresa so se odvijali različni seminarji in delavnice na temo OBMP namenjeni predvsem ginekologom in embriologom s celega sveta, ki se ukvarjajo z zunajtelesnim oplojevanjem z uporabo najsodobnejših medicinskih postopkom in inovacij. TIK d.o.o že vrsto let proizvaja posebno iglo za punkcijo foliklov, ki je namenjena ultrazvočni vodeni transvaginalni aspiraciji jajčnih celic iz foliklov in je bila razvita v sodelovanju s...

Preberi več ...

 

TIK d.o.o že vrsto let proizvaja posebno iglo za punkcijo foliklov, ki je namenjena ultrazvočni vodeni transvaginalni aspiraciji jajčnih celic iz foliklov in je bila razvita v sodelovanju s strokovnjaki s tega področja. Letošnjega kongresa se je udeležila tudi ga. Tatjana Smrekar, vodja prodaje.

Mednarodna konferenca Kontinenca+ 2018

28. June 2018

Letos je potekal mednarodni teden kontinence med 18 in 24 Junijem. V tem tednu pa je v okviru projekta SuhDan 21. junija potekala 2. mednarodna konferenca Kontinenca+ 2018. Konference, ki jo je organiziral nevladni Inštitut Emonicum v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje Republike Slovenije, se je udeležilo preko 100 predstavnikov stroke, nevladnih organizacij in podjetij. Sodelovali so tudi Svetovna zdravstvena organizacija, Age Platform Europe, predavatelji iz Italije, Madžarske in Hrvaške ter strokovnjaki s področja zdravstvene in družinske obravnave motenj kontinence. Konferenca je bila namenjena izmenjavi strokovnih mnenj na področju obravnave inkontinence, njen cilj pa je bil vzpostaviti koordinacijo in sodelovanje z aktivno vključitvijo bolnikov za izboljšanje njihovega položaja v družbi in zmanjševanju stigme bolezni. Program, ki želi odpirati pota k bolj razumevajočemu odnosu družbe do inkontinence, je zajemal različna področja, na katerih se z njo vsak dan srečujemo; primarno zdravstvo, urologijo, ginekologijo, pediatrijo, dolgotrajno oskrbo in domove starejših občanov. Na podlagi najnovejših raziskav, ki so jih predstavili na konferenci, inkontinenca...

Preberi več ...

 

Mednarodni teden kontinence (WCW) je vsakoletna pobuda Mednarodnega združenja za kontinenco (ICS). Njen osnovni cilj je informiranje in osveščanje javnosti v zvezi s težavami, ki jih povzroča inkontinenca.

Predstavniki Teleflex Medical na obisku v Kobaridu

19. June 2018

Konec meseca Junija so se na obisku v podjetju TIK d.o.o mudili predstavniki multinacionalke Teleflex Medical, podružnice Italija. Skupno je prišlo je 25 predstavnikov podjetja, med njimi tudi direktor ter večina prodajnih managerjev. Teleflex Medical je svetovni ponudnik specializiranih medicinskih pripomočkov, namenjenih izboljšanju kakovosti in zdravja ljudi. Njihov portfelj je zelo raznolik, najbolj prepoznavni pa so po rešitvah s področja žilnega in interventnega dostopa, respiratorne nege ter kirurške, anesteziološke in urolološke terapije. Podružnice imajo v 40 različnih državah sveta in zaposlujejo pa več kot 14 000 ljudi. Največ njihovih izdelkov pa prodajo direktno v bolnišnice ter druge zdravstvene ustanove. Tik d.o.o z njimi uspešno sodeluje že več kot 15 let. Namen obiska je obsegal izmenjavo dobrih praks, predstavitev podjetja TIK, njegove rasti in – kar je še posebej pomembno – nadgradnje konkurenčnosti, ogled procesov proizvodnje ter čistih prostorov. TIK d.o.o. želi z ohranjanjem dobrih poslovnih odnosov s podjetjem Teleflex Medical utrditi svoj položaj na zelo pomembnem italijanskem tržišču, saj je Teleflex Medical eden izmed ključnih kupcev po...

Preberi več ...

 

Teleflex Medical je svetovni ponudnik specializiranih medicinskih pripomočkov, namenjenih izboljšanju kakovosti in zdravja ljudi. Njihov portfelj je zelo raznolik, najbolj prepoznavni pa so po rešitvah s področja žilnega in interventnega dostopa, respiratorne nege ter kirurške, anesteziološke in urolološke terapije.

TIK d.o.o. prejemnik srebrnega priznanja za inovacijo

22. May 2018

V uvodnem delu je potekal gospodarski forum z naslovom »V korak z industrijo 4.0«, osrednji dogodek pa je bila slovesna podelitev priznanj najboljšim inovatorjem v regiji za leto 2018. Severnoprimorska gospodarska zbornica je na letošnji razpis prejela skupno 13 inovacij gospodarskih družb in ustanov v regiji, strokovna komisija jih je proučila in izbrala prejemnike letošnjih zlatih, srebrnih in bronastih priznanj za inovacije v regiji. Na razpis se je letos prvič prijavila tudi družba TIK d.o.o. iz Kobarida, ki je v projektu kot partner sodelovala z družbo Hidria TC, kompetenčnim centrom Industrijsko avtomatizacijo Koper in prejela srebrno priznanje za inovacijo, to je za novo, unikatno linijo za omakanje in sušenje urinskih katetrov z UV nanosom. Gre za dokaj zahteven proces omakanja, ki ga proizvajalci ne razkrivajo, zato je bilo potrebno v podjetju razviti svojo lastno rešitev. TIK namreč v letošnjem letu na trg uvaja nov, bistveno izboljšan kateter s hidrofilnim nanosom, ki bo s svojimi izboljšanimi lastnostmi – dobro drsnostjo, ustrezno dolgim časom izsušitve nanosa po njegovi aktivaciji in dobro oprijemljivostjo nanosa ter z minimalnimi ostanki v telesu p...

Preberi več ...

 

V dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini se je v sredo, 23.05.2018, odvijalo 23. srečanje gospodarstvenikov Severne Primorske, ki ga je gostila Gospodarska zbornica Slovenije – območna zbornica za severno Primorsko.

Zaposleni v TIK-u Kobarid navdušeni nad 120 urnim izobraževalnim programom v okviru projekta: »Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc 2016 – 2019«

20. April 2018

Posoški razvojni center, kot vodilni partner konzorcija, je julija 2016 uspešno kandidiral na javnem razpisu »Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc 2016 – 2019«. Operacijo, ki traja od leta 2016 do 2019, sofinancirata Evropski socialni sklad in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in je namenjena zaposlenim, starejšim od 45 let, z nižjo stopnjo izobrazbe. V okviru projekta se bo v tem obdobju izvajalo 24, za udeležence brezplačnih, vsebinsko različnih izobraževanj, s ciljem razvijanja temeljnih in poklicnih kompetenc. Z vključevanjem zaposlenih v različna izobraževanja, ki jih v Posočju organizira in izvaja Posoški razvojni center, se spodbuja prepoznavanje in razvijanje osebnih potencialov za kakovostnejše življenje ter širšo splošno razgledanost udeležencev. V okviru tega projekta se je v podjetju TIK Kobarid v letu 2016 zaključil 120 urni javno veljavni izobraževalni program »Usposabljanje za življenjsko uspešnost – Razgibajmo življenje z učenjem« (v nadaljevanju UŽU-RŽU), z vsebinskim poudarkom na kakovosti življenja. Po začetni veliki zadržanosti zaposlenih, za vključitev v izobraževanje, je bil program UŽU-RŽU med udeleženci sprejet z nav...

Preberi več ...

 

»Ni mi žal, da sem se odločila za izobraževanje in če bi obstajala možnost, bi se ponovno vključila v isti program« je izjava udeleženke Vere Pavlin, ob koncu 120 urnega izobraževalnega programa, ki je pod vodstvom Posoškega razvojnega centra potekal v podjetju TIK Kobarid.

Nova linija izdelkov GreenCath

18. April 2018

Po šest mesečni časovni zamudi pri izdelavi linije smo v začetku meseca marca 2018 v TIKu dobili in montirali težko pričakovano linijo za omakanje katetrov. Linija, ki je plod domačega znanja inženirjev v podjetju in konstruktorjev iz slovenskega ponudnika strojegradnje, je narejena po uveljavljenih sodobnih smernicah proizvodnje, kjer so upoštevane vse zahteve medicinske proizvodnje in visoki varnostni standardi dela. Zagonu in testiranju sledijo zahtevane validacije postopkov po standardu ISO 13485. Planiramo, da bomo redno proizvodnjo zagnali do konca junija. Nova linija za omakanje nam bo omogočila izdelavo nove prodajne linije katetrov za samokatetrizacijo. Novi izdelki z novim nanosom in uporabniku prijaznejšo embalažo bodo imeli vse lastnosti, ki jih uporabniki takih izdelkov iščejo in prepoznajo kot prednost pri uporabi. TIK želi s temi izdelki postati najoptimalnejša izbira za uporabnika takih izdelkov. Celoten sklop investicij v tehnološko opremo te prodajne skupine izdelkov znaša 1 mio EUR.

Preberi več ...

 

Z uvedbo nove tehnologije in skupine izdelkov z višjo dodano vrednostjo v naslednjih petih letih pričakujemo povprečno 15 % letne rasti prihodkov. S tem v TIKu zaokrožamo načrtovane investicije v tehnologijo tega programa, nikakor pa se ne konča razvoj na programu. V razvojni skupini podjetja že načrtujejo nove izdelke za prihodnja leta.

Registracija Raziskovalno razvojne skupine TIK pri Javni agenciji za raziskovalno dejavnost RS

22. July 2016

Zavedamo se, da brez dobro organizirane razvojne dejavnosti in sposobnih ter kompetentnih sodelavcev ne moremo doseči zastavljenega cilja. Samo kakovostni, inovativni in cenovno konkurenčni izdelki, ki so rezultat razvojnega in raziskovalnega dela znotraj podjetja, lahko zagotavljajo uspešno širitev in razvoj poslovanja v prihodnje.
Z namenom uresničitve omenjenih ciljev, smo organizirali v podjetju raziskovalno-razvojno skupino in jo konec meseca julija letošnjega leta tudi uspešno registrirali pri Agenciji za raziskovalno dejavnost RS. Raziskovalno-razvojno skupino TIK vodi g. Robert Zorjan, skupaj z vodjem tehnologije in razvoja, g. Albertom Kurinčičem.

Razvojno-raziskovalno delo v podjetju ločimo na dva večja sklopa:
• Razvoj izdelkov in materialov:
Na tem področju imamo odprte tri večje projekte. Izdelke razvijamo kot razvojni dobavitelji za tri velike mednarodno uveljavljene korporacije. Poleg tega razvijamo tudi nove izdelke za lansiranje na trg pod lastno blagovno znamko;
• Razvoj tehnologije:
Projekti na tem področju so usmerjeni na povečanje cenovne konkurenčnosti obstoječih...

Preberi več ...

 

TIK d.o.o., podjetje za izdelavo medicinskih pripomočkov za enkratno uporabo iz Kobarida, ima dolgoletno tradicijo dela in poslovanja v okviru panoge medicinskih pripomočkov. Podjetje želi postati prepoznaven in cenjen evropski proizvajalec medicinskih izdelkov tako na področju humane medicine kot tudi na področju veterine.