Domov > Novice

Povzetek informacij s slovenskega trga za Urinske katetre

29. October 2018

V petek, 12.10.2018 se je v dopoldanskih urah v podjetju odvijal ekipni sestanek med službami. Sestanka so se udeležili sodelavci iz služb tehnologije, kontrole in direktorica, ter naš zunanji sodelavec, zadolžen za pospeševanje prodaje greencath® izdelkov na slovenskem trgu. Ključen namen sestanka je bila izmenjava informacij o novih greencath® katetrih. Gospod Starič je s svojega področja predstavil informacije, povzete na osnovi njegovih rednih obiskov po trgu, s seboj prinesel tudi konkurenčne proizvode, ki se trenutno ponujajo na slovenskem trgu. Vse prejete informacije se je analiziralo in nekatere od predalo v nadaljnjo obdelavo z namenom, da znamo odgovoriti na vprašanja uporabnikov in sami sebi, kje so še priložnosti in kaj, ter kako še izboljšati in prispevati k odličnosti izdelkov greencath®.

Preberi več ...

 

Lahko smo ponosni na naš izdelek greencath®, ki se odlikuje v kakovosti hidrofilnega nanosa in izpolnjuje njegovo poslanstvo – je prijazen do uporabnikov in jim izboljšuje njihovo kakovost življenja.

TIK v glasilu Paraplegik

23. October 2018

Naš najnovejši izdelek - katetri greencath®, so inovativni in bolniku prijazni katetri, razviti z naprednim tehnološkim procesom ter posebno formulo hidrofilnega nanosa. Njihova uporaba je zaradi številnih zdravstvenih in z udobjem povezanih prednosti, ki jih izdelek ponuja uporabniku, postala zlati standard v večini evropskih držav. Zato je prav da so tudi vaša prva izbira. Preberite si več o naših katetrih v Oktobrski izdaji glasila Paraplegik (ZPS).

Preberi več ...

 

TIK d.o.o z uporabo najsodobnejše tehnologije in številnih izkušenj razvija inovativne izdelke zahumano medicino ter se s svojimi rešitvami uvršča v sam vrh evropskih proizvajalcev.

28. MKÖ konferenca v Linzu

22. October 2018

Letos je omenjena konferenca potekala med 12. in 13.10.2018 v mestu Linz, kjer so se tradicionalno srečali zdravniki, fizioterapevti, farmacevti, medicinske sestre, babice in drugi strokovnjaki s področja s področja urologije. Na kongresu so potekala strokovna predavanja različnih strokovnjakov, kot tudi aktivna izmenjava izkušenj, znanj in novosti z omenjenega področja med udeleženci. Med samim kongresom je vzporedno potekala tudi predstavitev različnih ponudnikov medicinskih pripomočkov strokovni javnosti, kateri se uporabljajo pri težavah z inkontinenco. Predstavitev izdelkov strokovni javnosti je eden izmed prvih korakov k uspešnemu vstopu na trg z novim izdelkom. To je bil tudi glavni namen razstavljanja TIK-ovega novega poslovnega partnerja GEORG EGGER & Co GmbH, kateri je uspešno predstavljal izdelke iz linije greencath® s poudarkom na liniji izdelkov greencath SOFT® – urinskih katetrov s hidrofilnim nanosom ter mehko konico. Na predstavitev greencath® iz...

Preberi več ...

 

MKÖ je vsakoletna konferenca, katera je organizirana pod okriljem "Združenja zdravstvenih delavcev na področju incontinence Avstrija”- Medizinischen Kontinenzgesellschaft Österreich (MKÖ).

V TIKu obnovili znanje o načinih sterilizacije medicinskih izdelkov

22. August 2018

Zaradi zahtev po vse večji konkurenčni sposobnosti in dodani vrednosti ter uspešnosti podjetij, izobraženi in usposobljeni zaposleni predstavljajo vse večji kapital podjetij. Zato tudi v podjetju TIK d.o.o skrbimo, da so naši zaposleni vedno seznanjeni z najnovejšimi smernicami v stroki. Na izobraževanju smo poudarili različne načine sterilizacije medicinskih izdelkov: EO, E-beam, Gama, X-ray, glede na ISO 11135, ISO 11137, ISO 11138 in druge standarde, ki so direktno povezani s sterilizacijo in obravnavajo postopke od validacije do rutinske sterilizacije, pakiranja izdelkov ter dokazovanja sterilnosti. Namen sterilizacije je izvajati postopek, ki je preverjen in nadzorovan ter zagotavlja material brez prisotnosti živih mikroorganizmov za uporabo pri pacientih, kadar omenjeni material pride v stik s sterilnimi področji telesa ali krvnim obtokom. Cilj sterilizacije je preprečiti prenos z okuženimi inštrumenti, opremo in pripomočki za večkratno uporabo. Postopki in ap...

Preberi več ...

 

Konec meseca Julija smo v podjetju TIK d.o.o organizirali celodnevno izobraževanje zaposlenih, na katerem so se seznanili s podrobnostmi nekaterih najbolj pomembnih procesov skozi katere gredo izdelki.

Humanitarno medicinska odprava Madagaskar maj 2018

09. July 2018

TIK svoje poslanstvo širi na Madagaskar
Študenti medicine, ki ob izobraževanju samoiniciativno zbirajo denar in odpotujejo v nerazvite tropske države ter nudijo zdravniško pomoč tamkajšnjim prebivalcem, so v svetu redki. Pri nas pa imajo medicinske odprave v Afriko dolgo tradicijo, študenti se jih z veseljem udeležijo, saj si tako kljub trdemu delu, ki ga tam v treh mesecih opravijo, pridobijo neprecenljive izkušnje.

V eni od letošnjih humanitarno-medicinskih odprav se pod okriljem Sekcije za tropsko in potovalno medicino pri Slovenskem zdravniškem društvu odpravljajo študentje Medicinske fakultete v Ljubljani, Karmen Zrnec, Lara Petrič, Aljaž Bajc, Loreta Jerič in Timotej Brecelj. V vasi Matanga na Madagaskarju bodo preživeli tri mesece – od avgusta do oktobra 2018.

Tudi v TIK-u vsako leto pomagamo
Projekt zahteva visoke organizacijske stroške, ki jih študen...

Preberi več ...

 

Sponzorstva in donacije ključno prispevajo k ugledu podjetja in njegovih blagovnih znamk, zato bo TIK strategijo družbeno odgovornega podjetja izvajala tudi v prihodnje.

TIK se je udeležil kongresa ESHRE, v Barceloni 1. do 4. julija 2018

01. July 2018

ESHRE je Evropsko združenje za humano reprodukcijo in embriologijo (European Society of Human Reproduction and Embriologfy – ESHRE) in je največje strokovno združenje reproduktivne medicine na svetu. Danes šteje čez 10 000 članov iz vseh evropskih držav. Njihova glavna naloga je, da spodbuja razvoj znanosti in klinične prakse v reproduktivni medicini in embriologiji za zdravljenje neplodnosti s postopki oploditve z biomedicinsko pomočjo (OBMP). ESHRE vsako leto organizira letni kongres v eni od evropskih prestolnic, ki je namenjen tako strokovni javnosti kot industriji, ki predstavlja najsodobnejše tehnologije in proizvode iz področja OBMP. Tokratno letošnje že 34. letno srečanje ESHRE se je odvijalo v Barceloni, od 1. do 4. julija 2018. V času kongresa so se odvijali različni seminarji in delavnice na temo OBMP namenjeni predvsem ginekologom in embriologom s celega sveta, ki se ukvarjajo z zunajtelesnim oplojevanjem z uporabo najsodobnejših medicinskih postopkom in...

Preberi več ...

 

TIK d.o.o že vrsto let proizvaja posebno iglo za punkcijo foliklov, ki je namenjena ultrazvočni vodeni transvaginalni aspiraciji jajčnih celic iz foliklov in je bila razvita v sodelovanju s strokovnjaki s tega področja. Letošnjega kongresa se je udeležila tudi ga. Tatjana Smrekar, vodja prodaje.

Mednarodna konferenca Kontinenca+ 2018

28. June 2018

Letos je potekal mednarodni teden kontinence med 18 in 24 Junijem. V tem tednu pa je v okviru projekta SuhDan 21. junija potekala 2. mednarodna konferenca Kontinenca+ 2018. Konference, ki jo je organiziral nevladni Inštitut Emonicum v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje Republike Slovenije, se je udeležilo preko 100 predstavnikov stroke, nevladnih organizacij in podjetij. Sodelovali so tudi Svetovna zdravstvena organizacija, Age Platform Europe, predavatelji iz Italije, Madžarske in Hrvaške ter strokovnjaki s področja zdravstvene in družinske obravnave motenj kontinence. Konferenca je bila namenjena izmenjavi strokovnih mnenj na področju obravnave inkontinence, njen cilj pa je bil vzpostaviti koordinacijo in sodelovanje z aktivno vključitvijo bolnikov za izboljšanje njihovega položaja v družbi in zmanjševanju stigme bolezni. Program, ki želi odpirati pota k bolj razumevajočemu odnosu družbe do inkontinence, je zajemal različna področja, na katerih se z njo vsak da...

Preberi več ...

 

Mednarodni teden kontinence (WCW) je vsakoletna pobuda Mednarodnega združenja za kontinenco (ICS). Njen osnovni cilj je informiranje in osveščanje javnosti v zvezi s težavami, ki jih povzroča inkontinenca.

Predstavniki Teleflex Medical na obisku v Kobaridu

19. June 2018

Konec meseca Junija so se na obisku v podjetju TIK d.o.o mudili predstavniki multinacionalke Teleflex Medical, podružnice Italija. Skupno je prišlo je 25 predstavnikov podjetja, med njimi tudi direktor ter večina prodajnih managerjev. Teleflex Medical je svetovni ponudnik specializiranih medicinskih pripomočkov, namenjenih izboljšanju kakovosti in zdravja ljudi. Njihov portfelj je zelo raznolik, najbolj prepoznavni pa so po rešitvah s področja žilnega in interventnega dostopa, respiratorne nege ter kirurške, anesteziološke in urolološke terapije. Podružnice imajo v 40 različnih državah sveta in zaposlujejo pa več kot 14 000 ljudi. Največ njihovih izdelkov pa prodajo direktno v bolnišnice ter druge zdravstvene ustanove. Tik d.o.o z njimi uspešno sodeluje že več kot 15 let. Namen obiska je obsegal izmenjavo dobrih praks, predstavitev podjetja TIK, njegove rasti in – kar je še posebej pomembno – nadgradnje konkurenčnosti, ogled procesov proizvodnje ter čistih prostorov...

Preberi več ...

 

Teleflex Medical je svetovni ponudnik specializiranih medicinskih pripomočkov, namenjenih izboljšanju kakovosti in zdravja ljudi. Njihov portfelj je zelo raznolik, najbolj prepoznavni pa so po rešitvah s področja žilnega in interventnega dostopa, respiratorne nege ter kirurške, anesteziološke in urolološke terapije.

TIK d.o.o. prejemnik srebrnega priznanja za inovacijo

22. May 2018

V uvodnem delu je potekal gospodarski forum z naslovom »V korak z industrijo 4.0«, osrednji dogodek pa je bila slovesna podelitev priznanj najboljšim inovatorjem v regiji za leto 2018. Severnoprimorska gospodarska zbornica je na letošnji razpis prejela skupno 13 inovacij gospodarskih družb in ustanov v regiji, strokovna komisija jih je proučila in izbrala prejemnike letošnjih zlatih, srebrnih in bronastih priznanj za inovacije v regiji. Na razpis se je letos prvič prijavila tudi družba TIK d.o.o. iz Kobarida, ki je v projektu kot partner sodelovala z družbo Hidria TC, kompetenčnim centrom Industrijsko avtomatizacijo Koper in prejela srebrno priznanje za inovacijo, to je za novo, unikatno linijo za omakanje in sušenje urinskih katetrov z UV nanosom. Gre za dokaj zahteven proces omakanja, ki ga proizvajalci ne razkrivajo, zato je bilo potrebno v podjetju razviti svojo lastno rešitev. TIK namreč v letošnjem letu na trg uvaja nov, bistveno izboljšan kateter s hidrofilni...

Preberi več ...

 

V dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini se je v sredo, 23.05.2018, odvijalo 23. srečanje gospodarstvenikov Severne Primorske, ki ga je gostila Gospodarska zbornica Slovenije – območna zbornica za severno Primorsko.

Zaposleni v TIK-u Kobarid navdušeni nad 120 urnim izobraževalnim programom v okviru projekta: »Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc 2016 – 2019«

20. April 2018

Posoški razvojni center, kot vodilni partner konzorcija, je julija 2016 uspešno kandidiral na javnem razpisu »Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc 2016 – 2019«. Operacijo, ki traja od leta 2016 do 2019, sofinancirata Evropski socialni sklad in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in je namenjena zaposlenim, starejšim od 45 let, z nižjo stopnjo izobrazbe. V okviru projekta se bo v tem obdobju izvajalo 24, za udeležence brezplačnih, vsebinsko različnih izobraževanj, s ciljem razvijanja temeljnih in poklicnih kompetenc. Z vključevanjem zaposlenih v različna izobraževanja, ki jih v Posočju organizira in izvaja Posoški razvojni center, se spodbuja prepoznavanje in razvijanje osebnih potencialov za kakovostnejše življenje ter širšo splošno razgledanost udeležencev. V okviru tega projekta se je v podjetju TIK Kobarid v letu 2016 zaključil 120 urni javno veljavni izobraževalni program »Usposabljanje za življenjsko uspešnost – Razgibajmo življenje z učenje...

Preberi več ...

 

»Ni mi žal, da sem se odločila za izobraževanje in če bi obstajala možnost, bi se ponovno vključila v isti program« je izjava udeleženke Vere Pavlin, ob koncu 120 urnega izobraževalnega programa, ki je pod vodstvom Posoškega razvojnega centra potekal v podjetju TIK Kobarid.

Nova linija izdelkov GreenCath

18. April 2018

Po šest mesečni časovni zamudi pri izdelavi linije smo v začetku meseca marca 2018 v TIKu dobili in montirali težko pričakovano linijo za omakanje katetrov. Linija, ki je plod domačega znanja inženirjev v podjetju in konstruktorjev iz slovenskega ponudnika strojegradnje, je narejena po uveljavljenih sodobnih smernicah proizvodnje, kjer so upoštevane vse zahteve medicinske proizvodnje in visoki varnostni standardi dela. Zagonu in testiranju sledijo zahtevane validacije postopkov po standardu ISO 13485. Planiramo, da bomo redno proizvodnjo zagnali do konca junija. Nova linija za omakanje nam bo omogočila izdelavo nove prodajne linije katetrov za samokatetrizacijo. Novi izdelki z novim nanosom in uporabniku prijaznejšo embalažo bodo imeli vse lastnosti, ki jih uporabniki takih izdelkov iščejo in prepoznajo kot prednost pri uporabi. TIK želi s temi izdelki postati najoptimalnejša izbira za uporabnika takih izdelkov. Celoten sklop investicij v tehnološko opremo te prodaj...

Preberi več ...

 

Z uvedbo nove tehnologije in skupine izdelkov z višjo dodano vrednostjo v naslednjih petih letih pričakujemo povprečno 15 % letne rasti prihodkov. S tem v TIKu zaokrožamo načrtovane investicije v tehnologijo tega programa, nikakor pa se ne konča razvoj na programu. V razvojni skupini podjetja že načrtujejo nove izdelke za prihodnja leta.

Registracija Raziskovalno razvojne skupine TIK pri Javni agenciji za raziskovalno dejavnost RS

22. July 2016

Zavedamo se, da brez dobro organizirane razvojne dejavnosti in sposobnih ter kompetentnih sodelavcev ne moremo doseči zastavljenega cilja. Samo kakovostni, inovativni in cenovno konkurenčni izdelki, ki so rezultat razvojnega in raziskovalnega dela znotraj podjetja, lahko zagotavljajo uspešno širitev in razvoj poslovanja v prihodnje.
Z namenom uresničitve omenjenih ciljev, smo organizirali v podjetju raziskovalno-razvojno skupino in jo konec meseca julija letošnjega leta tudi uspešno registrirali pri Agenciji za raziskovalno dejavnost RS. Raziskovalno-razvojno skupino TIK vodi g. Robert Zorjan, skupaj z vodjem tehnologije in razvoja, g. Albertom Kurinčičem.

Razvojno-raziskovalno delo v podjetju ločimo na dva večja sklopa:
• Razvoj izdelkov in materialov:
Na tem področju imamo odprte tri večje projekte. Izdelke razvijamo kot razvojni dobavitelji za tri velike mednarodno uveljavljene korporacije. P...

Preberi več ...

 

TIK d.o.o., podjetje za izdelavo medicinskih pripomočkov za enkratno uporabo iz Kobarida, ima dolgoletno tradicijo dela in poslovanja v okviru panoge medicinskih pripomočkov. Podjetje želi postati prepoznaven in cenjen evropski proizvajalec medicinskih izdelkov tako na področju humane medicine kot tudi na področju veterine.