Domov > Novice >

Srebrno priznanje za našo inovacijo

16. June 2022

GZS Severno Primorska gospodarska zbornica, Nova Gorica, je včeraj podelila priznanja najboljšim inovatorjem v regiji. Na letošnjem razpisu je sodelovalo več kot 56 inovatorjev in 8 skupin z 19 inovacijami. Podelili so 5 zlatih, 11 srebrnih in 3 bronasta priznanja.
Na razpis smo se že četrtič zapored prijavili tudi mi, tokrat z inovacijo: "Avtomatizacija proizvodnega procesa izdelave aspiracijskega katetra" in prejeli srebrno regijsko priznanje.
Obstoječi postopek izdelave katetrov je v preteklosti temeljil na principu večinoma ročne proizvodnje, nova montažna linija pa vsebuje vrsto inovativnih rešitev na področju montaže in kontrole kakovosti ter združuje izdelavo celotnega katetra na enem mestu. Obenem predstavlja racionalizacijo dela, odpravlja vmesne zaloge, minimizira kontakt operaterja z izdelkom, vpeljuje sodobno 100% kontrolo kakovosti izdelka ter s tem povečuje konkurenčnost TIK-a na trgu medicinskih pripomočkov.
Priznanje so prevzeli TIKovci: Tomaž Černilogar, Aleksander Ivančič, Albert Kurinčič in Miran Sovdat.

Iskrene čestitke sodelavcem in seveda tudi vsem ostalim prejemnikom priznanj.

 

GZS Severno Primorska gospodarska zbornica, Nova Gorica, je včeraj podelila priznanja najboljšim inovatorjem v regiji. Na letošnjem razpisu…