Domov > Novice >

Registracija Raziskovalno razvojne skupine TIK pri Javni agenciji za raziskovalno dejavnost RS

22. July 2016

Zavedamo se, da brez dobro organizirane razvojne dejavnosti in sposobnih ter kompetentnih sodelavcev ne moremo doseči zastavljenega cilja. Samo kakovostni, inovativni in cenovno konkurenčni izdelki, ki so rezultat razvojnega in raziskovalnega dela znotraj podjetja, lahko zagotavljajo uspešno širitev in razvoj poslovanja v prihodnje.
Z namenom uresničitve omenjenih ciljev, smo organizirali v podjetju raziskovalno-razvojno skupino in jo konec meseca julija letošnjega leta tudi uspešno registrirali pri Agenciji za raziskovalno dejavnost RS. Raziskovalno-razvojno skupino TIK vodi g. Robert Zorjan, skupaj z vodjem tehnologije in razvoja, g. Albertom Kurinčičem.

Razvojno-raziskovalno delo v podjetju ločimo na dva večja sklopa:
• Razvoj izdelkov in materialov:
Na tem področju imamo odprte tri večje projekte. Izdelke razvijamo kot razvojni dobavitelji za tri velike mednarodno uveljavljene korporacije. Poleg tega razvijamo tudi nove izdelke za lansiranje na trg pod lastno blagovno znamko;
• Razvoj tehnologije:
Projekti na tem področju so usmerjeni na povečanje cenovne konkurenčnosti obstoječih izdelkov, ter razvijanje novih tehnologij izdelave, ki odpirajo možnost izdelave novih inovativnih izdelkov.
V okviru razvojno-raziskovalnega dela se je podjetje povezalo s fakultetami vseh treh univerz v Sloveniji in z Inštitutom Jožef Štefan Ljubljana, ki v svojih programih razvijajo materiale in tehnologije s področja medicine.
S tem imamo dostop do znanja, ki je nujno potrebno za uspešen razvoj. S povezovanjem vstopamo tudi do znanj strokovnjakov v mednarodnem okolju ter jih prenašamo v našo proizvodnjo. V raziskovalno-razvojno skupino so trenutno vključeni trije sodelavci, na trenutno odprtih projektih pa sodelujejo tudi drugi sodelavci.

 

TIK d.o.o., podjetje za izdelavo medicinskih pripomočkov za enkratno uporabo iz Kobarida, ima dolgoletno tradicijo dela in poslovanja v okviru panoge medicinskih pripomočkov. Podjetje želi postati prepoznaven in cenjen evropski proizvajalec medicinskih izdelkov tako na področju humane medicine kot tudi na področju veterine.