Domov > Novice >

Humanitarno medicinska odprava Madagaskar maj 2018

09. July 2018

TIK svoje poslanstvo širi na Madagaskar
Študenti medicine, ki ob izobraževanju samoiniciativno zbirajo denar in odpotujejo v nerazvite tropske države ter nudijo zdravniško pomoč tamkajšnjim prebivalcem, so v svetu redki. Pri nas pa imajo medicinske odprave v Afriko dolgo tradicijo, študenti se jih z veseljem udeležijo, saj si tako kljub trdemu delu, ki ga tam v treh mesecih opravijo, pridobijo neprecenljive izkušnje.

V eni od letošnjih humanitarno-medicinskih odprav se pod okriljem Sekcije za tropsko in potovalno medicino pri Slovenskem zdravniškem društvu odpravljajo študentje Medicinske fakultete v Ljubljani, Karmen Zrnec, Lara Petrič, Aljaž Bajc, Loreta Jerič in Timotej Brecelj. V vasi Matanga na Madagaskarju bodo preživeli tri mesece – od avgusta do oktobra 2018.

Tudi v TIK-u vsako leto pomagamo
Projekt zahteva visoke organizacijske stroške, ki jih študenti sami ne zmorejo kriti. Odprava je v celoti odvisna od pridobljenih donatorskih sredstev, ki bodo omogočila preskrbo z zdravili, sanitarnim materialom, prevoz in bivanje članov na obiskanem področju.

Kot družbeno odgovorno podjetje, se TIK d.o.o zaveda vpetosti v širše družbeno in naravno okolje. Zato želimo prispevati k višji kakovosti življenja in razvoju tako v lokalnih okoljih kot na mednarodni ravni, kar se odraža skozi sponzorstva in donacije humanitarnim organizacijam in raznim odpravam. Tudi tokrat smo mladi ekipi priskočili na pomoč in prispevali nujno potreben medicinski material - injekcijske igle, urinske katetre, sonde ter infuzijske sisteme.

 

Sponzorstva in donacije ključno prispevajo k ugledu podjetja in njegovih blagovnih znamk, zato bo TIK strategijo družbeno odgovornega podjetja izvajala tudi v prihodnje.