Domov > Novice >

greencath® katetri odlikovani z zlato nagrado za inovativnost

30. November 2020

Na letošnjem, že 18. Dnevu inovativnosti, ki je potekal 30. novembra, je Gospodarska zbornica Slovenije podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in drugih organizacijah. Med prejemniki zlatih priznanj je tudi podjetje TIK d.o.o., ki je nagrado prejelo za svoj edinstven urinski kateter greencath® s hidrofilnim nanosom in vodno vrečko.

TIK-ova družina, ki šteje 146 zaposlenih, že več kot 60 let svoje »Znanje za življenje« vlaga v razvoj in proizvodnjo inovativnih medicinskih pripomočkov za enkratno uporabo. Že zlata regijska nagrada in uvrstitev v nacionalni izbor sta bili za nas velik uspeh, zlata nagrada na najvišji ravni pa dodatna potrditev, da postajamo vedno pomembnejši igralec na evropskem, ne le slovenskem trgu.

V TIK-u se zavedamo, da je, ko gre za zdravje, dovolj dobro le najboljše. Zato skrbno načrtujemo nastajanje izdelkov in pri tem čim bolj upoštevamo potrebe uporabnikov. Tako nam je z lastnimi inovativnimi rešitvami uspelo razviti in na trg plasirati uporabniku prijazen, vrhunski urinski kateter s hidrofilnim nanosom blagovne znamke greencath®, ki edinstveno združuje lastnosti:

- fleksibilno, mehko konico, ki omogoča enostavno uvajanje katetra v primeru povečane prostate in različnih tvorb,

- hidrofilni nanos, ki se aktivira z vodo v 30 sekundah, daljši čas zasušitve nanosa po aktivaciji

in njegova odlična drsnost,

- polirane stranske luknje in fleksibilnost cevke, ki dodatno zmanjšujejo trenje med katetrom in sluznico sečnice,

- vodno vrečko za enostavno aktivacijo nanosa s posebej prečiščeno, sterilno vodo,

- drsnik, ki omogoča aseptično rokovanje, in

- multifunkcionalno embalažo z dvostransko nalepko na hrbtni strani ovoja.

Uporaba urinskih katetrov s hidrofilnim nanosom je zaradi številnih zdravstvenih in z udobjem povezanih prednosti, ki jih izdelek ponuja uporabniku, postala zlati standard v večini evropskih držav. Zato je prav, da so tudi vaša prva izbira.

 

Na letošnjem, že 18. Dnevu inovativnosti, ki je potekal 30. novembra, je Gospodarska zbornica Slovenije podelila nacionalna priznanja…